Thursday, December 21, 2006

La solstitiu se deschid cerurile

M-am plictisit sa sarbatoresc festiv 1 Ianuarie, 1 Mai si 1 Decembrie. M-am saturat sa beau trist la nunti, botezuri si inmormantari ! Mai ales ca ziua de 1 nu are fason simbolic si se fasaie repede.
Vreau sa sarbatoresc solstitiu cand nemurirea e posibila si contururile dispar !
Vreau sa sarbatoresc eternitatea noptii de Sanziene, placerile groase ale mustului si pastramei, primii boboci si zapada care nu mai vine...
Deci, ce faci ? Bei cu mine de solstitiul asta ?

Thursday, December 14, 2006

Intai de toate, Tarog

Mi-am facut blog pentru Tarog ! N-as fi crezut ! Intai am vrut sa-l refuz, dupa care am zis “La naiba !” era cat pe ce sa-mi incalc principiul “don’t shit around the house” (copyright Stanescu) pentru Tarog, ce mai poate sa strice un blog nevinovat si pe deasupra si cu virtuti comunicationale….

Asadar am preluat leapsa… caci noi avem in comun Magarusul (poate si elefantul si maimutzica…).

Cartile mele:
“La capcaunii veseli” (“Au Bonheur des Ogres”) de Daniel Pennac pentru ca e scrisa cu candoare si bucurie si m-a facut sa ma gandesc ca Tarog ar fi un irezistibil erou de poveste, un Monsieur Malaussene in varianta proprie fara Julius cainele epileptic, si pentru ca la sfarsitul cartii vrei sa te reinventezi, sa te malaussenizezi, sa dispari, sa te traoghezi ??

“Urmatoarea Poveste” (“Het Volgende verhaal”) de Cees Nooteboom – aparuta de curand si in celebra colectie Cotidianul. Cartea e o dementa. Daca v-ati intrebat vreodata cum ar scrie Tarog daca si-ar pune in gand sa devina scriitor, cititi aceasta carte. Bag mana in foc, Tarog e naratorul ei !

Poate ca ar fi o idee pentru urmatoarea leaspa, sa-ti pui prietenii sa traiasca intr-o carte care li s-ar potrivi. Eu il vad pe Tarog in persoana lui Monsieur Malaussene. N’est ce pas ?

La dat leapsa nu prea ma pricep. Si lumea e mica. Sa fie batranul POP si marea de povesti, ca nu mai scrie de ceva vreme ? POP http://pop-cooks-himself.blogspot.com/ leapsa de la mine !
Si cred ca nu ar strica sa scrie si Silviana, macar despre pasiunea ei pentru mere... Sper ca are blog. You've been tagged !